Beszélgetés

Szabó Győző dedikál: Toxikoma

60 perc
FILMIO Fröccsterasz - Óváros tér
Szabó Győző dedikál: Toxikoma
Közönségtalálkozó

Szabó Győző dedikálja Toxikoma című könyvét, amelyet Herendi Gábor filmesített meg.

El akarod olvasni ezt a könyvet. Mert nem akarod, hogy drogos legyen a fiad. Vagy éppen azért, mert függő a lányod. Mert iszonyúan vonz a mámor, vagy mert kegyetlenül taszít a cucc, mégis mindennap beadod magadnak. Vagy csupán tudni szeretnéd, megéri-e tisztának maradni.

Szabó Győző színész tíz évig volt szerhasználó, majd a kétezres évek elején elvonókúrára ment, és letette a drogot. Ebben a kötetben felkavaró őszinteséggel meséli el, mennyire kalandos az út a pokolba. Kendermezőkön és mákföldeken vezet keresztül, egészen a halál küszöbéig. Visszafelé viszont annál gyötrelmesebb. Ezen a szenvedéssel teli úton az őt kezelő terapeuta, dr. Csernus Imre vezette végig.

A Toxikoma 2012-ben jelent meg először. Azonnal a sikerlistákra került, és azóta számtalan utánnyomást megélt. A kötet alapján készült film 2021-ben kerül bemutatásra, a Magyar Mozgókép Fesztiválon.

A filmről és a fesztiválon való vetítésről itt tudhatsz meg többet. 

A Pannon Egyetemmel közösen izgalmas háttérbeszélgetésre is hívjuk az érdeklődőket. Tudj meg többet a Tudomány és mozgókép: beszélgessünk filmekről! 1. / Toxikoma: Mitől függ-ő? című programról.