Könyvbemutató

Megérkezett az első balatoni POKET könyvautomata

60 perc
Vaszary Villa
Megérkezett az első balatoni POKET könyvautomata

A POKET Zsebkönyvek és automaták megjelenésének 2021-es új, hiánypótló állomása a Balatoni-régió. A balatonfüredi könyvautomata kihelyezését és egy tematikus POKET Balaton-sorozat kíséri, mely évről-évre új balatoni helyszínen, e kultúrtájhoz kapcsolódó szöveganyaggal, könyvbemutatókkal koncertekkel népszerűsítik a könyvolvasást. A POKET zsebkönyvek legújabb automatáját június 25-én adják át a balatonfüredi strandon. 

Kisded tenger – a POKET első balatoni antológia kötete

Pálóczi Horváth Ádám versének indító képe a POKET Zsebkönyvek első, régóta dédelgetett balatoni antológiájának címe. A kötet személyes Balaton-utazásra hív, ahol e kultúrtáj írók, költők prizmáján keresztül tárul elénk. Zsánerképek, lélekrajzok, víz-mosta, nagy felismerés-történetek, könnyed, lebegő, mégsem súlytalan panorámák.

„A kötetben olyan írások szerepelnek, amik nekem a Balaton idézik. Akkor is, ha éppen semmi közük sincs a tóhoz.” – írja előszavában a kötet szerkesztője, Ugron Zsolna.

E válogatáshoz épp ezért olyan festményeket és rajzokat válogattunk, melyek légiességükkel, elmosódó kontúrjaikkal, pasztell színvilágukkal e szöveggyűjtemény változatosságához, tágasságához, mélységéhez és magasságához illeszkednek. Nem magyaráznak, nem kiegészítenek, hanem önálló művekként párosulnak az irodalmi alkotásokhoz.

Puttkamer Lilla festményei először láthatók Balatonfüreden. Nagy megtiszteltetés, hogy a POKET szárnyai alatt, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program közreműködésével, irodalom és képzőművészet találkozásában, a Balatonhoz oly közel, a tó északi fővárosában mutathatjuk be őket a nagyközönség számára. A kiállítás július 15-ig látogatható.

Vecsei H. Miklós, a POKET alapítója beszélget Ugron Zsolnával, aki egyszemélyben a kötet szerkesztője és nagykövete is. A POKET zsebkönyvek első balatoni automatáját is itt adjuk át. Az első balatoni POKET-automata a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és Balatonfüred városa támogatásával kerül Balatonfüredre.

PROGRAM:

18.00 - Lilla von Puttkamer kiállítás megnyitója a Vaszary Galéria Széchenyi teremben, a kiállítást megnyitja: Can Togay

19.00 - A Kisded tenger kötet bemutató beszélgetése Ugron Zsolnával és Vecsei H. Miklóssal, az első balatoni POKET könyv automata átadója-Vaszary Villa kertje

Az első balatoni POKET-automata a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és Balatonfüred városa támogatásával kerül Balatonfüredre.