Koncert

KONCERT: Freakin' Disco

90 perc
Expresszó
KONCERT: Freakin' Disco

Az Űrpiknik vetítés után maradunk az űrben, a Freakin' Disco egyszerre mély táncos és elszállós zenéjével. A zenekar tavaly megjelentetett kislemeze (2020) mellett jelenleg Steve Dub producerrel (The Prodigy, The Chemical Brothers, UNKLE) dolgozik együtt új zenén. A díszbemutató utáni koncert 22.00 órakor kezdődik a Hangvillával azonos épületben található Expresszóban. Pszichedelektronika minden mennyiségben. 

A koncerten elhangzik majd a Freakin' Disco és Walters Lili közös Zalatnay Sarolta Fekete árnyék című számát gondolta újra a Freakin’ Disco Walters Lilivel kiegészülve a július 1-én mozikba érkező új magyar filmhez, az Űrpiknikhez. 

A filmben egy furcsa lány és egy különös űrlény próbálja megmenteni Zalatnay Saroltát, a képtelen sztorihoz készült dalfeldolgozás pedig egy hasonlóan abszurd videót is kapott. A különleges atmoszférájú, sci-fi elemekkel átszőtt Űrpiknikben a különc Panna (Walters Lili) gyerekkorától kezdve próbál üzeneteket küldeni az űrbe, egy napon pedig a Földre érkezik a saját világában szintén különcnek számító űrlényfiú (Takács Zalán), hogy megmentse rajongása tárgyát, Zalatnay Saroltát a pusztulásra ítélt bolygóról. A csavaros sztoriban így adja magát, hogy különösen fontos szerepet kap nemcsak Zalatnay Sarolta, de a dalai is.