Szakmai program

Kanapéforradalom / Kerekasztal-beszélgetés a filmforgalmazás változó világáról

60 perc
Vaszary Villa
Kanapéforradalom / Kerekasztal-beszélgetés a filmforgalmazás változó világáról

Nehéz, és kihívásokkal teli másfél év áll a hazai filmforgalmazás mögött: a mozik többnyire zárva voltak, így sok magyar film a premierig sem jutott el, miközben – dacára a körülményeknek – akadtak szép sikerek is, gondoljunk csak például a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre vagy a Pesti balhé fogadtatására. 

Az online filmnézés mindennapossá vált – a streaming oldalakon a magyar filmek is népszerűek, így a legjobb pillanatban indult el a Nemzeti Filmintézet saját VOD platformja, a Filmio, amelyen soha nem látott mennyiségben és minőségben érhetőek el friss és klasszikus hazai alkotások. 

Hogyan készül a magyar film a pandémia utáni időszakra? Milyen változásokat hozhat a klasszikus forgalmazási menetrendben a streaming megerősödése? Miben mérhető 2021-ben egy magyar film sikeres szereplése? 

Többek között erről szól a kerekasztal, amelynek résztvevői: Bálint Péter (Forgalmazók Egyesülete), Gyenis Ajándok (Cinego, Mozinet); Jung Zsuzsanna (Nemzeti Filmintézet, Filmio); Paszternák Ádám (Kreatív Európa Iroda); Ráduly György (Nemzeti Filmintézet, Filmarchívum). 

A beszélgetés moderátora Deák Dániel.