Koncert

KONCERT: ANIMA SOUND SYSTEM - Gipsy Sound Clash 20

90 perc
FILMIO Fröccsterasz - Óváros tér
KONCERT: ANIMA SOUND SYSTEM - Gipsy Sound Clash 20

Az Anima Sound System közel 30 éves pályafutását alig kell valakinek bemutatni. A hazai elektronikus zene alapjainak lerakása, külföldi turnék, világsztárokkal való együttműködések, számtalan emblematikus dal, milliós nézettségű videók, díjak és elismerések jellemzik a zenekar pályafutását. A Gipsy Sound Clash című album 20. évfordulója alkalmából idén a zenekar a koncertjein a magyar és a roma népdalkincs csodája előtt tiszteleg. 

“Kethane Po Drom, vagyis Együtt az úton. A magyar-roma viszony kulturális szépségeire, gyönyörű egymásrautaltságára mikor máskor mutatnánk rá, ha nem most, ebben a negatív, egymásban majdnem mindig csak a rosszat látó időszakban. Fedezzük fel a szépet a másikban! A mi olvasatunkban ez az üzenete ennek a 20. évfordulónak.” 

A műsorban az album dalai mellett olyan emblematikus Anima slágerek is felcsendülnek, mint a 68, a Good Luck Boy, a Crossroads vagy a Csinálj gyereket. Az est vendégei a zenekar egykori énekesnője, Bognár Szilvia és a sokoldalú színésznő, Törőcsik Franciska lesz, akinek Prieger Zsolttal való együttműködéséből a zenekari produkciókon kívül több zenés-irodalmi előadás is született.